HARDAL Lokman Hekim
Aşağıdaki bitkiye ait faydaları listelenmiştir, yine de bu durumlar için yan etki v.b. sorunlar için bir hekime danışılmadan kullanılmaması sakıncalı olabilir.. Neye iyi geldiği, hangi hastalıklarda kullanıldığı Lokman Hekim tarafından tavsiye edilmiştir.
“HARDAL ”
İştah için :
Döğülmüş tohumunu koruk suyuyla, karıştırıp yemekler arasında yemek.
Kan hücumunda :
Lapasını oynak yerlere vurmak.
Kanlı Mayasılda :
Kavrulmuş tohumundan balmumu ile yapılmış hapı yutmak.
Sızıda :
Tohumunun suyuyle banyo yapmak.
Sogukalmada :
Kavrulmuşunun döğülmüşünü sirkeye batırılmış bir bezle sürmek.
Kaynak : Lokman Hekim Şifalı Bitkiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder