BADEM Faydaları




BADEM Lokman Hekim
Aşağıdaki bitkiye ait faydaları listelenmiştir, yine de bu durumlar için yan etki v.b. sorunlar için bir hekime danışılmadan kullanılmaması sakıncalı olabilir.. Neye iyi geldiği, hangi hastalıklarda kullanıldığı Lokman Hekim tarafından tavsiye edilmiştir.

“BADEM ”



Ağız acısında   :
Döğülüp, ballı yemek 
Kuvvet için   :
Döğülür yenilir.
Öksürükte   :
Sakızının kaynatılmış suyundan içmek. 
Not:Badem tazelik ve serinlik verir. Balla yenirse şehevi ifrazatı arttırır.  Dimağı kuvvetlendirir. Teshilül menafi . Sayfa - 102.
Çocuk sancılarında  :
Doğulmuş tohumunu pişmiş soğan üstüne ekerek göbeğe koymak.
Hazımsızlıkta   :
Döğülmüş tohumundan yemek.
İshalde    :
Kaynatılmış yaprağının suyunu içmek.
Kulak ağrısında   :
Bir ucu ateşe sokulan taze dalının öbür ucundan çıkan suyunu oraya koymak.
Marazda   :
Akçiçeklisinin tohumlarını kaynatarak içmek.


Kaynak : Lokman Hekim Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

© Faydalı Şifalı Bitki Sözlüğü | Powered by Blogger