ÇÖREKOTU Lokman Hekim
Aşağıdaki bitkiye ait faydaları listelenmiştir, yine de bu durumlar için yan etki v.b. sorunlar için bir hekime danışılmadan kullanılmaması sakıncalı olabilir.. Neye iyi geldiği, hangi hastalıklarda kullanıldığı Lokman Hekim tarafından tavsiye edilmiştir.
“ÇÖREKOTU”
Mide hastalığında :
Kavrulmuşunu nöbet şekeriyle döğerek yemek.
Kan için :
Az kavrulmuşunu döğerek balla yemek
Mide sancısında :
Döğülmüşünü balla karıştırıp yemek.
Nezlede :
Kavrulmuşunun tozundan çekmek.
Sütlenmek için :
Döğülmüşünü oraya vurmak
Yelde :
Döğülmüşünü zeytinyağiyle kaynatıp sürmek
Not; Çörekotu, ölümden başka her derde devadır. Calinos Hekim "Karaçörek otunun çok faydaları vardır, insanın karnındaki yeli giderir. Kurtları öldürür. Gözdeki yaşa, koklanırsa nezleye ve baş ağrısına iyi gelir. Sürülürse sivilcileri ve uyuzluğu geçirir. Sirke ile boğaza bağlanırsa balgamı söker. Südü çoğaltır. Yağı, ihtiyarlığı giderir. Nefes darlığına iyi gelir. Kıl bitirir". Der. Muhiddini Arabi Fütuhat-ı Mekkiyesinde, balla karıştırılır, vücuda sürülürse sara illetine deva olduğunu yazar. Sir'atül-islâm; Sayfa; 270. Çörekotu, ekmek ile yenirse felçten vücut şişmesine ve baş ağrısına ve daha birçok marazların izalesine menfaat verir. Tıbbünnebi; Sayfa - 47.
Kaynak : Lokman Hekim Şifalı Bitkiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder