Yılan Burçağı
Berede
Kökünün döğülmüşünü vurmak.
Kabakulakta
Döğülmüş kökünden zeytinyağ ve un ile yapılan hamurdan ılık oraya koymak.
Kıç kaşınmasında
Kırmızı tohumundan yemek.
Mayasılda
Tohumunun döğülmüşünden birer parça içmek.
Dallarının haşlamasını yemek.
Kökünün kavrulmuş, döğülmüşünü balla karıştırıp yemek.
Kırmızısının suyundan yapılan haptan yutmak.
Mide ağrısında
Tohumundan bir kaç tane yutmak.
Sidik zorunda
Tohumundan bir kaç tane yutmak.
Yumurta yiyemiyen
Tohumunun döğülmüşünden bir parça içmek.
Yılancıkta
Kökünün sütle pişirilmişini vurmak.
Yılan sokmasında
Yumrusunun bir parçasını sütle pişirip vurmak.
Kaynak : Lokman Hekim Şifalı Bitkiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder