Üzüm
Ateşli hastalıkta
— Sirkesini sürmek.
Baş kepeklerinde
— Sirke ile yıkamak
Kabızlıkta
Cevizle karıştırıp yemek
Kahve için
Kavrulmuş çekirdeğinden içmek
Kuvvet için
Taze ve kurusundan yemek.
Kurdeşende
Pekmezinden içmek.
Mide için
Suyundan içmek.
Mide ağrısında
Sirke ile kızartılmış ekmeğin üstüne nane ekerek vurmak.
Sirke içine kil karıştırıp vurmak.
Sirke içinde tarhanadan lapa yapıp kuru nane ekerek bağlamak.
Peklikte
Hoşafından yemek.
Yara kurutmada
Kaynatılmış pekmezini üstüne koymak.
Kaynak : Lokman Hekim Şifalı Bitkiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder