BÖĞÜRTLEN : KARANTI DİKENİ Lokman Hekim
Aşağıdaki bitkiye ait faydaları listelenmiştir, yine de bu durumlar için yan etki v.b. sorunlar için bir hekime danışılmadan kullanılmaması sakıncalı olabilir.. Neye iyi geldiği, hangi hastalıklarda kullanıldığı Lokman Hekim tarafından tavsiye edilmiştir.
“BÖĞÜRTLEN : KARANTI DİKENİ”
Akıntı İçin :
Filizlerinin kaynamış suyunu soğutarak içmek.
Ayak şişinde :
Kökünün kaynamış suyundan içmek,
Göz zafiyetinde :
Üzümlerini yemek
Hayız kesilmesinde :
Kökünün soğan kabuğu ile kaynatılmış suyundan içmek
İshalde :
Üzümünü yemek veya suyunu içmek..
Kökünün kaynamış suyunu içmek.
Kan tazyikinde :
Kökünün kaynatılmış kırmızı suyundan içmek
Kuvvet için :
Üzümünün şurubunu içmek
Mankafada :
Yapraklarını zeytinyağ içinde bırakarak sürmek
Mesane taşında :
Kökünün kaynamış suyundan soğuk içmek
Sızılarda :
Üzümünü ispirto içinde eriterek sürmek.
Şekerde :
Kökünün kaynatılmış soğuk suyundan içmek
Tansiyonda :
Filizlerinin kaynatılmış suyunu içmek.
Yanıkta :
Yapraklarının külünü sürmek
Kaynak : Lokman Hekim Şifalı Bitkiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder