KETEN TOHUMU Faydaları


KETEN TOHUMU Lokman Hekim
Aşağıdaki bitkiye ait faydaları listelenmiştir, yine de bu durumlar için yan etki v.b. sorunlar için bir hekime danışılmadan kullanılmaması sakıncalı olabilir.. Neye iyi geldiği, hangi hastalıklarda kullanıldığı Lokman Hekim tarafından tavsiye edilmiştir.

“KETEN TOHUMU ”



Boğmacada   :
Kavrulmuşunu döğerek balla yemek.
Böbrek taşı iltihabında  :
Tohumunun kavrulmuş ve döğülmüşünden birer kaşık yemeklerde yemek (veya kavrulmadan tülbent içine koyarak kaynatılmış suyundan üç gün sabahlan içmek, onbeş gün sonra yine içmek).
Çıbanda   :
Lapasını vurmak.
Diş kefesinde   :
Döğülmüşünün lapasını sürmek.
Göğüs nezlesinde  :
Kaynatılmış suyundan içmek.
Öksürükte   :
Kaynatılarak limonlu suyundan içmek.


Kaynak : Lokman Hekim Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

© Faydalı Şifalı Bitki Sözlüğü | Powered by Blogger