KARPUZ Lokman Hekim
Aşağıdaki bitkiye ait faydaları listelenmiştir, yine de bu durumlar için yan etki v.b. sorunlar için bir hekime danışılmadan kullanılmaması sakıncalı olabilir.. Neye iyi geldiği, hangi hastalıklarda kullanıldığı Lokman Hekim tarafından tavsiye edilmiştir.
“KARPUZ ”
Balgam sökmesinde :
Bütününün içine konan tuzsuz sadeyağ ile fırında pişirilerek yemek. Göz ağrısında : Suyuyle gözü yıkamak.
Mide için :
Yemek üstüne bol yemek.
Sıracada :
Sarı cinsinin kurutulmuş kabuğunun döğülmüşünü ekmek.
Solucanda :
Sabahları çokça yemek.
Not; Karpuz, Cennet suyundan bir damla taşır, Cennette hiç bir yemek yoktur ki, onun tadından karpuzda olmasın. İştahı arttırır. Kuvveti çoğaltır. Ağız kokusunu giderir. Baş ağrısını keser. Gözü keskin yapar, Karnı ve kurtları temizler; Karından 70 maraza çıkartır. Sir'atilislam : sayfa 273
Kaynak : Lokman Hekim Şifalı Bitkiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder